20. September 2016
Viacom zender MTV maakt lokale editie hitserie Ridiculousness

Viacom zender MTV maakt lokale editie hitserie Ridiculousness

Edson Da Graca, Gaby Blaaser en Joffrey Breeuwer te zien in Dutch Ridiculousness

MTV krijgt een lokale editie van de succesvolle serie Ridiculousness: Dutch Ridiculousness, dat maakt Viacom Benelux vandaag bekend. Host van de lokale editie is presentator en comedian Edson Da Graca. Hij wordt bijgestaan door zijn twee vaste co-hosts: actrice en presentatrice Gaby Blaaser en de scherpe Joffrey Breeuwer voor wie dit een presentatiedebuut is. De lokale editie van deze internationale MTV hitserie, is vanaf 27 november iedere zondagavond te zien in Nederland en Vlaanderen op MTV.

Dutch Ridiculousness laat wekelijks de meest gênante, verbazingwekkende en choquerende viral video’s van het moment laat zien. Comedian Edson Da Graca treedt als host van het studioprogramma in de voetsporen van Rob Dyrdek en wordt bijgestaan door Gaby en Joffrey. In elke aflevering zien we een selectie van de meest opvallende online video’s van de afgelopen tijd. Edson, Joffrey en Gaby krijgen wekelijks een bekende Nederlander of Vlaming op bezoek in de studio om samen met hen op de befaamde rode bank te zitten. In deze ontspannende setting leveren ze onbegrensd commentaar op alle video’s die voorbijkomen. Verrassend, scherp en met een lichte dosis plaatsvervangende schaamte.

Maar in Dutch Ridiculousness gaan we ook up close en personal. Edson verrast de gasten door hen te confronteren met een foto of video uit zijn of haar verleden die zeker om uitleg vragen. Hiermee krijgen we een onverwachte blik in het leven van deze BN’er of BV’er. In totaal komen er zes bekende gasten langs in de studio van Dutch Ridiculousness om samen met onze hosts plaats te nemen op de rode bank. Wie dit zijn, dat volgt binnenkort.

Dutch Ridiculousness is de vijfde, aangekondigde, lokale productie die dit najaar te zien is binnen de Viacom Benelux zenderportfolio. Maurice Hols, General Manager Viacom International Media Networks Benelux: “Ridiculousness behoort zowel in Nederland als Vlaanderen tot een van onze meest populaire shows van MTV, zowel online als op TV. We zijn dan ook heel enthousiast dat we, na het succes van de Nederlandstalige productie Ex on the Beach: Double Dutch, ook van Ridiculousness een lokale editie naar onze fans kunnen brengen. In Edson, Gaby en Joffrey hebben we echt de perfecte combinatie gevonden om deze show lokaal neer te zetten.”

Edson Da Graca
Edson (35 jaar) is stand-up comedian, tv presentator, host en acteur. Edson treedt onder zijn naam ‘Big Ed’ op in verschillende theaters en comedyclubs waaronder Comedy Club Amsterdam, Theater de Meervaart en Koninklijke Schouwburg Den haag. Eerder presenteerde hij de programma’s Yotta (VPRO, Blazhoffski), De Invaller (NTR, Tuvalu) en Daily Buzz (FOX, Newbe).

Gaby Blaaser
De 30-jarige Nederlandse actrice en presentatrice Gaby Blaaser is bekend als actrice in verschillende series en films, zo speelde zij ondermeer in Zeg ‘ns Aaa, Onderweg naar Morgen, SpangaS en Goede Tijden Slechte Tijden. Als presentatrice is Gaby onder meer bekend van Jetix Mega Talent en Campinglife. Meest recentelijk is zij te zien als deelnemer in Expeditie Robinson. Vanaf november is Gaby wekelijks te zien als co-host van de nieuwe MTV show Dutch Ridiculousness.

Joffrey Breeuwer
Joffrey (37 jaar) is geen onbekende in de media. Het grootste gedeelte van zijn carrière werkte hij achter de schermen. Met zijn flinke dosis humor en opvallende looks (lang, een kaal hoofd en een baard waar menig man jaloers op is) is hij onder collega’s zo bekend geworden als entertainer dat hij daar toch ook professioneel iets mee moest gaan doen. De afgelopen jaren was Joffrey al te zien in veschillende kleine rollen en commercials van o.a. de programma’s Lauren!,Nu we er toch Zijn met Sophie Hilbrand, The Island en Hoe word ik gelukkig? met Bridget Maasland.

Over MTV
MTV is onderdeel van het zenderportfolio van Viacom Internationale Media Networks, een van ’s wereld grootste internationale mediabedrijven. MTV is Viacom’s Youth & Entertainment-merk en brengt entertainment gericht op de belevingswereld van jongeren. MTV geeft Nederlandse fans toegang tot internationale sterren en shows zoals Ridiculousness, TeenMom, Geordie Shore, Are You The One, Catfish en vele anderen. Lokale producties zullen een steeds grotere rol spelen op MTV. Zo ging onlangs de grootschalige lokale MTV “Ex on the Beach: Double Dutch” in première en zitten er nog verschillende shows in de pipeline voor 2016-2017. MTV is in Nederland te zien op #23 bij Ziggo en #20 bij KPN. En in België op Telenet: #35 (MTV FL in Vlaanderen aanbod) en #24 (MTV FL in Brussel aanbod) en via Proximus: #162 (MTV FL in aanbod Vlaanderen), #189 (MTV FL in Wallonië aanbod). www.mtv.nl en www.mtv.be.

Alle updates rondom Dutch Ridiculousness zijn te volgen via: http://www.mtv.nl/dutchridiculousness en http://www.mtv.be/dutchridiculousness

Snapchat: mtvnederland

Website: www.mtv.nl/dutchridiculousness
Hashtag: #DutchRidiculousness
MTV Nederland socials
Instagram: @MTVNL
Facebook: @MTVNL
Twitter: @MTVNL

MTV Belgie socials
Instagram: @MTVBelgium
Facebook: @MTVBelgie
Twitter: @MTVBelgium
Hashtag MTVBE