11. Januari 2016
RITA ORA: THE RIDE op zondag 17 januari om 19.15 uur op MTV

RITA ORA: THE RIDE op zondag 17 januari om 19.15 uur op MTV

Zes dingen die je nog niet wist over Rita Ora

Ze is pas begin twintig, staat al bovenaan de hitlijsten en ze heeft opgetreden op de grootste podia over de hele wereld. We hebben het natuurlijk over Rita Ora. Maar het succes is haar zeker niet aan komen waaien. In MTV’s The Ride vertelt Rita Ora haar ‘ride’ naar succes. Rita Ora: The Ride is op zondag 17 januari om 19.15 uur te zien op MTV.

Vast zes weetjes als sneak preview naar de uitzending:

- Rita is de Honorary Ambassador van de republiek Kosovo. Haar familie verliet het door oorlog vernielde land toen Rita amper een jaar oud was. In september 2012 ging ze terug om daar de clip op te nemen voor ‘Shine Your Light’, het nummer dat ze schreef over haar geboorteland. Rita’s familienaam is Sahatçiu.
- Rita’s eerste doorbraak gebeurde bij toeval. Haar moeder liet Rita optreden op een talentenjacht in een pretpark waar een GRAMMY-award winnende producer toevallig in het publiek zat.
- Toen Rita in december 2009 van Londen naar Brooklyn, New York verhuisde had ze enorme heimwee en voelde ze zich heel alleen, maar gelukkig werd ze vriendinnen met Beyoncé wie ze ‘Big Sis Bey’ noemt.
- Iggy Azalea ging mee met Rita tijdens haar eerste US-tour en hierdoor zijn ze goed bevriend geraakt. Hun samenwerking, ‘Black Widow’ is geschreven door Katy Perry en werd driemaal platina in de USA en leidde tot haar definitieve doorbraak.
- Rita was degene die tijdens de MTV Movie Awards 2014 op het geniale idee kwam om Zac Efrons T- shirt open te scheuren toen ze samen met hem de award voor ‘Best Shirtless Performance’ uitreikte.
- Naast artiest is Rita ook actrice. Vanaf haar vijftiende speelde ze al in diverse films. Zo heeft ze de rol gespeeld van Christian Greys zus in Fifty Shades of Grey (2015). Ook heeft haar eigen kledinglijn ontworpen.

Rita Ora: The Ride is geproduceerd voor MTV door Creature Films; de uitvoerende producenten zijn Mark Ford en Kevin Lopez voor Creature Films en Bruce Gillmer en Jennifer Demme Harris voor MTV International.

Rita Ora: The Ride, zondag 17 januari om 19.15 uur op MTV.