09. December 2015
The Ride: Charli XCX zondag 20 december om 19.00 uur op MTV

The Ride: Charli XCX zondag 20 december om 19.00 uur op MTV

Charli XCX vertelt fans de ins en outs over haar weg naar muzikaal succes

Op 20 december gaat het tweede seizoen van de documentaireserie The Ride van start met in de eerste aflevering het verhaal van Charli XCX. MTV’s The Ride volgt de populairste artiesten van dit moment en geeft ze een podium om het verhaal over hun 'ride' naar succes te delen. Fans krijgen op deze manier uit eerste hand te horen op welke manier de levens van hun favoriete artiesten voorgoed veranderden. Het verhaal van Charli XCX is op zondag 20 december om 19.00 uur te zien op MTV.

Meer dan ooit hebben fans de behoefte om dichtbij hun favoriete artiesten te komen. Hoewel dit via sociale media tegenwoordig steeds eenvoudiger wordt, biedt alleen MTV nooit eerder verkregen toegang tot de verhalen achter de artiesten. In elke aflevering van The Ride horen fans persoonlijke verhalen en krijgen ze een exclusief kijkje achter de schermen. Op deze manier ziet de kijker een hele andere kant van de artiest.

Charli XCX is vastberaden om haar stempel te zetten in de muziekwereld. De Britse zangeres speelt de hoofdrol in de eerste aflevering van The Ride en vertelt o.a. over wie haar inspireert en de zoektocht naar haar identiteit als solo artiest. Daarnaast onthult ze een aantal leuke feitjes:

- Op haar vijftiende maakte Charli haar start in de Londense underground rave scene,
- De eerste nummers die Charli ooit schreef, waren 'Fish & Chip Shop' over een date in de fish & chip winkel en 'I Want To Be Darth Vader' welke dezelfde melodie had als de Star Wars Death March,
- Haar artiestennaam komt van haar vroegere MSN Messenger gebruikersnaam,
- Charli lijdt aan synesthesie en ziet hierdoor muziek letterlijk in kleur,
- Charli is nog steeds te horen in het nummer 'I Love It' dat zij schreef voor het Zweedse duo Icona Pop,
- Haar eerste solo nummer 1 hit 'Boom Clap' had Charli bijna weggegeven aan Hillary Duff.

In dit seizoen zal niet alleen Charli XCX haar verhaal vertellen, maar ook Rita Ora, Fifth Harmony, Tori Kelly en Selena Gomez geven fans een exclusief kijkje in hun wereld.

The Ride: Charli XCX zondag 20 december om 19.00 uur op MTV.