30. Juli 2015

MTV lanceert gehoorbescherming

Say yes to the beat, no to the beep!

MTV heeft gisterenavond tijdens de MTV Presents Lost Frequencies showcase, de MTV Soundkeepr gelanceerd. MTV Sounkeepr zijn silicone oordopjes die comfortabel in het oor passen, vrijwel onzichtbaar zijn én een filter voor het geluid hebben. Het filter dempt het geluid, maar behoudt de muziek, zodat iedereen van muziek kan blijven genieten zonder gehoorschade. MTV Soundkeepr is vanaf nu exclusief verkrijgbaar via Van Boxtel Hoorwinkels en via Soundkeepr.com

MTV presenter Kay Nambiar over Soundkeepr: “Veel millennials gaan naar muziekevenementen en festivals. Sommigen lopen door de jaren heen gehoorschade op of hebben al na 1 feestje last van een vervelende beep. MTV heeft daarom besloten om hier haar sociale verantwoordelijkheid in te nemen en deze jongeren te helpen. Net als andere campagnes van de zender zoals MTV Breaks (wereldwijd jongeren aan een baan helpen) en Staying Alive (safe seks campagne in samenwerking met Durex) vinden wij dat jongeren zicht ook bewust moeten zijn van bescherming van hun oren, daarom zeggen wij: Say Yes to the BEAT and NO to the BEEP!”

Managing Director Soundkeepr.com Tjalle Story: "Één op de vier jongeren heeft gehoorverlies! Gehoorbescherming is niet cool, maar wel belangrijk. Samen met MTV, kunnen we een groot verschil maken in de beleving van het product en het bereik van de doelgroep door ze te leren hun gehoor en hiermee ook de muziek te beschermen. Er is geen excuus om geen bescherming te gebruiken: we hebben de informatie, de kennis en de juiste producten. Gehoorbeschadiging is permanent en voorkomen kan op een eenvoudige manier. Met MTV Soundkeepr blijf je de muziek goed horen en voorkom je problemen als acute doofheid, tinitus en zware gehoorbeschadiging."

Jeannine Lafebre, Licensing Director NVCP (Nickelodeon & Viacom Consumer Products): “Met het initiëren van merkextensies zijn we altijd op zoek naar samenwerkingen die voor beide partijen van toegevoegde waarde zijn. Zelden is die toegevoegde waarde zo concreet als bij deze samenwerking. MTV Soundkeepr. beschermt niet alleen het gehoor, maar zorgt er bovendien voor dat de kwaliteit en beleving van de muziek optimaal blijft.”

Ook Lost Frequencies heeft MTV Soundkeepr omarmd. Hij kreeg gisteravond een personalized MTV-Soundkeepr product om te delen met zijn fans via zijn social media kanalen.