03. December 2014
LAVERNE COX PRESENTS: THE T WORD

LAVERNE COX PRESENTS: THE T WORD

DOCUMENTAIRE OVER TRANSGENDERS
EXCLUSIEF BIJ MTV OP PAARSE VRIJDAG

Emmy-genomineerde ‘Orange is the New Black’ actrice en pleitbezorgster voor transgenders Laverne Cox, komt met een spraakmakende documentaire op MTV. De één uur durende documentaire geeft kijkers een uniek portret van het leven van 7 transgenders in de leeftijd van 12 tot 24 jaar.We zien hun worsteling met verschillende onderwerpen in het leven en hun strijd om authentiek te zijn. Ook zien we de hoofdpersonen uitdagingen overwinnen zoals uit de kast komen, omgaan met pesten of geconfronteerd worden met anti-transgender geweld.

"Voor velen van ons betekent de 'T' in LGBT meer dan transgender, het betekent ook de waarheid," zei Laverne Cox. "De cast in deze documentaire is onbevreesd en ze leven hun waarheden. Door het delen van hun verhalen laten ze andere trans jongeren zien dat het goed is om jezelf te zijn."

Stephen Friedman, president of MTV en Logo TV zegt erover: "Elke jongere worstelt om hun eigen identiteit te definiëren, maar voor transgenders is die strijd nog veel groter. ‘The T Word’ laat zien hoe uitdagend deze strijd kan zijn en hoe inspirerend het is als mensen hun authentieke leven gaan leven."

The T Word is op 12 december, paarse vrijdag, om 18:15 en 22:40 te zien op MTV.
Beeldmateriaal: http://pers.mtv.nl