02. Oktober 2014
MTV EMA onthult eerste namen ARIANA GRANDE & ED SHEERAN OP PODIUM MTV EMA

MTV EMA onthult eerste namen ARIANA GRANDE & ED SHEERAN OP PODIUM MTV EMA

Muziekfans opgelet! Ariana Grande en Ed Sheeran zijn de eerste namen van artiesten die dit jaar optreden tijdens een van de meest sensationele muziekawardshows ter wereld: MTV EMA.

De hele avond is een aaneenschakeling van spectaculaire optredens en gebeurtenissen.
Zowel Grande als Sheeran zijn beiden genomineerd in verschillende MTV EMA categorieën.
Eerder werden alle nominaties voor de MTV EMA 2014 al bekendgemaakt. Nederlandse artiesten die in de running zijn voor een award zijn: Chef’ Special, Kensington, Hardwell, Martin Garrix en Mr. Probz in de categorie ‘Best Dutch Act’. Afrojack gaat de strijd aan met Hardwell in de categorieën ‘Best Worldwide’ en ‘Best Electronic’. Internationaal gezien wordt de lijst aangevoerd door de vrouwelijke popartiesten Katy Perry en Ariana Grande. Andere nominaties zijn Pharrell Williams, 5 Seconds of Summer, One Direction, Iggy Azalea, Eminem, Sam Smith en Kiesza. Muziekfans kunnen vanaf 16 september tot 8 november stemmen op hun favoriete artiest via mtvema.nl
Over de MTV EMA
MTV EMA is een van de grootste muziek-award shows waar wereldwijde topartiesten zich verzamelen om een van de felbegeerde awards in ontvangst te nemen. Populaire artiesten betreden het podium om waanzinnige optredens te verzorgen op een van de meest belangrijke avonden in de muziekwereld. Zondag 9 november om 21:00 uur is de uitreiking live te volgen op MTV vanuit The Hydro in Glasgow.
Partners van de MTV EMA 2014 zijn Essence en Someone Like Me, een educatie partnership tussen Durex en de MTV Staying Alive Foundation.