09. September 2014
MTV EMA 2014: eerste vier nominaties ‘Best Dutch Act’ bekend

MTV EMA 2014: eerste vier nominaties ‘Best Dutch Act’ bekend

Chef’Special, Martin Garrix, Hardwell en Kensington nemen het dit jaar tegen elkaar op tijdens de MTV European Music Awards 2014 in de categorie ‘Best Dutch Act’.

Op zondag 9 november om 21.00 uur wordt de show wereldwijd live uitgezonden vanuit The Hydro in het Schotse Glasgow.

Wild card nominatie
Voor de eerste keer ooit legt MTV één van de nominaties van de EMA in de handen van de fans. Muziekliefhebbers kunnen via social media hun favoriet voor ‘Best Dutch Act’ kiezen. De artiest met de meeste stemmen via Twitter wordt de vijfde genomineerde in deze categorie. Fans kunnen met de volgende hashtag stemmen op hun favoriete artiest:
#NominateJettRebel
#NominateKraantjePappie
#NominateDotan
#NominateMrProbz
#NominateYellowClaw

Stemmen op de ‘wild card’ nominatie kan tot zondag 14 september 11.59 uur. Alle nominaties van de MTV EMA 2014 worden bekendgemaakt op maandag 16 september om 12.00 uur. Vanaf dat moment kunnen fans ook stemmen op hun favoriete internationale artiesten.

Nederlands succes
“We zijn enorm trots op de Best Dutch Act categorie binnen de MTV EMA. Nederland heeft zich vooral dit jaar goed op de internationale muziekkaart gezet. In deze categorie nomineren wij dan ook de grootste Nederlandse successen van dit jaar. De ‘Best Dutch Act’ award is ook een stap verder naar internationaal succes, waar we de artiest vol in zullen steunen. De winnaar van de MTV Best Dutch Act 2014 award maken we bekend tijdens de Official MTV EMA Pre-Party, een exclusief event in Amsterdam.” vertelt Chereen Gayadin, Senior Music Programmer & Talent Relations van MTV Nederland.

Het jaarlijkse muziekspektakel is een ode aan alle populaire artiesten van dit moment vanuit verschillende categorieën. Het evenement brengt alle muziekliefhebbers een one-of-a-kind ervaring in de weken voorafgaand aan en tijdens de show. Check het zondag 9 november om 21.00 uur op MTV.

Over MTV
MTV Nederland is de Nederlandse versie van zender MTV en onderdeel van Viacom International Media Networks. MTV is het grootste en belangrijkste jeugd entertainmentmerk ter wereld. Met een wereldwijd bereik van meer dan een half miljard huishoudens, is MTV het culturele thuis van de millenniumgeneratie, muziekfans en artiesten, en een pionier in het creëren van innovatieve programmering voor jonge mensen. MTV weerspiegelt en creëert een popcultuur met haar bekroonde inhoud die is gebouwd rond fascinerende verhalen, muziekontdekkingen en activiteiten die worden overgebracht via TV, internet en mobiele communicatie. Buiten de Verenigde Staten maakt MTV deel uit van Viacom International Media Networks, een divisie van Viacom Inc. (NASDAQ: VIA, VIAB), een van ’s werelds toonaangevende bedenkers en uitvoerders van programmering en inhoud gebracht via alle mediaplatformen. Viacom biedt in Noord Europa 37 TV kanalen en meer dan 40 websites en heeft een totaalbereik van 62 miljoen huishoudens. Populaire zenders zijn o.a. MTV, Comedy Central, VIVA en Nickelodeon. Viacom merken worden wereldwijd in 34 talen bekeken door meer dan 600 miljoen huishoudens.