28. Augustus 2014
Valtifests vunzige vraatzucht

Valtifests vunzige vraatzucht

Het Amsterdamse stadsfestival Valtifest dompelt zichzelf tijdens de zevende editie op 6 september aanstaande volledig onder in de hoofdzonden.

De afsluiter van het festivalseizoen, waar een vernieuwende elektronische muziekprogrammering hand in hand gaat met creativiteit, humor en vrijheid, laat de NDSM-werf onder meer uit elkaar barsten van de vraatzucht.

Valtifest 2014 heeft als hoofdthema de zeven hoofdzonden en dat betekent dat elke area in het teken van een der zonden staat. Op de NDSM-werf verrijst dus ook het vreetplein, waar de bezoekers zich te buiten kunnen gaan aan een overvloed aan voedsel. Onder meer Emile Ratelband’s patatkraam wordt op het vreetplein geparkeerd, maar het plein staat ook in het teken van de Butt Slammers 7th Anniversary Annual International Eating Contest.

Letterlijk en figuurlijk een mond vol, ook voor de deelnemers die zich vol kunnen stoppen met voedsel. Onder hen professioneel veelvraat Randy Santel (onder meer bekend uit de serie Spartacus), die speciaal vanuit St. Louis naar Valtifest komt om zich te buiten te gaan aan uitbundige schranspartijen. Santel won in zijn leven al ruim 180 ‘food challenges’ en propt op het Valtifest vreetplein eerst zoveel mogelijk gekookte eieren naar binnen, om een paar uur later de slokdarm wagenwijd open te zetten voor hotdogs.

Het door MTV en Meubel Stukken georganiseerde Valtifest is de afsluiter van het festivalseizoen in Amsterdam, waarbij een vernieuwende elektronische muziekprogrammering hand in hand gaat met creativiteit, humor, eigenzinnigheid en een jaarlijks vernieuwd thema, waarbij verwarring zaaien en heilige huisjes omver trappen de onvermijdelijke bijkomstigheid is. Zeker als op de stages de hoofdzonden Hebzucht, Luiheid, Lust, Wraak, Jaloezie, IJdelheid en Vraatzucht centraal staan, aangesterkt met een dikke dosis roddel en achterklap als achtste zonde.

Valtifest: Zeven Zonden
Met onder meer: 2manydj’s, Brodinski, Bok Bok, Benny Rodrigues back2back Willie Wartaal, Space Dimensions Controller, Tom Trago, Falco Benz, Guerilla Speakerz, Gorgon City e.v.a

Zaterdag 6 september 2014
NDSM-werf, Amsterdam Noord
13:00 - 23:00 uur

Check www.valtifest.nl en www.facebook.com/valtifest voor tickets, dresscode & info.