24. Juni 2014
VALTIFEST 2014: Zinderend zondige line-up

VALTIFEST 2014: Zinderend zondige line-up

Al zeven jaar balanceert Valtifest kundig op het randje van zinnig en zondig. Voor de zevende editie slaat de jaarlijkse afsluiter van het festivalseizoen definitief door naar de laatste categorie.

Met als overkoepelend thema de Zeven Zonden presenteert Valtifest met trots de 2014 line-up.

Met als headliners onder meer 2manydj’s, Joost van Bellen, Jackmaster, Tom Trago, Gorgon City, Benny Rodrigues back2back Willy Wartaal, Optimo, Alex Metric, Space Dimension Controller en Jody Bernal wordt de zevende editie van Valtifest op zaterdag 6 september aanstaande op de Amsterdamse NDSM-werf een zinderend zondige editie.

Dat de zondeval, schuld en boetedoening dit jaar centraal staat, maakt dat de NDSM-werf wordt omgetoverd tot een kolkend vagevuur, waarbij de voor het publiek uitdagende dresscode voor de extra dimensie zorgt. Gevallen engelen, verleidelijke duivels, egoïstische spiegelkijkers, gierige graaiers, en jaloerse kippetjes tezamen in een kolkende orgie van dans en muziek. De combinatie van decor, publiek en uitbundige programmering, maakt dat Valtifest ook in 2014 weer het meest eigenzinnige evenement van Nederland blijft.

Het door MTV en Meubel Stukken georganiseerde Valtifest is het enige echte Amsterdamse stadsfestival, waarbinnen een vernieuwende elektronische muziekprogrammering hand in hand gaat met creativiteit, humor, vrijheid en een jaarlijks vernieuwd thema, waarbij verwarring zaaien en heilige huisjes omver trappen de onvermijdelijke bijkomstigheid is. Zeker als op de stages de hoofdzonden Hebzucht, Luiheid, Lust, Wraak, Jaloezie, IJdelheid en Vraatzucht centraal staan, aangesterkt met een dikke dosis roddel en achterklap als achtste zonde.

LINE-UP Valtifest 2014

RAUW
Er was een roddel dat Joost van Bellen uit wraak een eigen festival zou willen organiseren. Hij is echter al sinds 2008 nauw bij Valtifest betrokken en zijn wraaklust laat hij alleen op de programmering los, met naast zichzelf ook 2manydj’s, Brodinski, Doppelgang, Fierce Ruling Diva, Alex Metric en HORSEPOWER featuring Tommie Sunshine, Riptide en Bart B More op het RAUW stage.

PLLEK/DJVT
De meest ijdele jongetjes van de klas zijn natuurlijk de heren van De Jeugd van Tegenwoordig, die onder meer Benny Rodrigues back2back Willy Wartaal, Space Dimensions Controller, Young Marco, Cosmic Force en Vic Crezee op hun podium hebben staan. Een podium dat stiekem natuurlijk alleen maar ter meerdere eer en glorie voor henzelf is opgericht.

SPEEDFREAX
Meer, meer, meer. Het hebzuchtige Speedfreax wil alles, geen wonder dat de roddel over een SFX-overname helemaal zo gek nog niet klonk. In die zucht naar meer worden onder toeziend oog van hosts Miss Bunty en Lyrical Tie: Guerilla Speakerz, Gorgon City, Cinnaman, Gomes, Sankoffa, CInCity, Rancido, Groovemaster Johnson en Full Crate ingezet.

TOM TRAGO INVITES
De luiheid van Tom Trago is tekenend voor de line-up op zijn podium. Hij laat host Steven van Lummel het vuile werk doen en Job Jobse, Elias Mazian, Optimo, Bok Bok, Jackmaster en Chez Damier het publiek opwarmen voordat hij zelf eindelijk eens het podium op stapt.

HOUSE OF NYX
De heetste en meest wellustige plek tijdens Valtifest 2014, waar lust de grootste zonde is die helemaal niet zo verkeerd aanvoelt, met onder meer MC Divine, Plee Boy & Tante Door , Eljany & JustErik, Hey Girl Hey & Valentijn, Anti Fashion featuring Bas Kosters en Wannabe A Star, Jody Bernal, Fajah Lourens, Jodie Harsh en The G-Team.

SMIRNOFF GOLD
De stage waar jaloezie en nijd voor een onderhuidse spanning zorgen en met regelmaat tot uitbarsting komen door De Sluwe Vos, Homework, Bram Fidder, Cat Carpenters en Leftwing & Kody.

WIJNTHEATER
Dit is de plek voor een ‚festival binnen een festival’: het Wijntheater en nog vele andere smikkel- en zuiptentjes zorgen voor een overvloed aan voedsel en drank die de zonde Vraatzucht op ongepaste wijze zullen onderstrepen. Een keur aan dj’s waaronder Barbarend, Rude The Virgin Kings of Style & Bas Andrea, IR. Vendermeulen, The Dessert Twins feat. Everready & Sanyi, Elroy van der Leij, Grumpy Old Men zullen met een gigantische muziekcollectie het geheel muzikaal omlijsten. Alle nummers die klinken zullen het thema eten en drinken hebben. Naar alle waarschijnlijkheid gaan er zelfs buitensporige vreetwedstrijden gehouden worden!

Valtifest: Zeven Zonden
Zaterdag 6 september 2014
NDSM-werf, Amsterdam Noord
13:00 - 23:00 uur

Check www.valtifest.nl en www.facebook.com/valtifest voor tickets, dresscode & info.

Over MTV
MTV Nederland is de Nederlandse versie van zender MTV en onderdeel van Viacom International Media Networks. MTV is het grootste en belangrijkste jeugd entertainmentmerk ter wereld. Met een wereldwijd bereik van meer dan een half miljard huishoudens, is MTV het culturele thuis van de millenniumgeneratie, muziekfans en artiesten, en een pionier in het creëren van innovatieve programmering voor jonge mensen. MTV weerspiegelt en creëert een popcultuur met haar bekroonde inhoud die is gebouwd rond fascinerende verhalen, muziekontdekkingen en activiteiten die worden overgebracht via TV, internet en mobiele communicatie. Buiten de Verenigde Staten maakt MTV deel uit van Viacom International Media Networks, een divisie van Viacom Inc. (NASDAQ: VIA, VIAB), een van ’s werelds toonaangevende bedenkers en uitvoerders van programmering en inhoud gebracht via alle mediaplatformen. Viacom biedt in Noord Europa 37 TV kanalen en meer dan 40 websites en heeft een totaalbereik van 62 miljoen huishoudens. Populaire zenders zijn o.a. MTV, Comedy Central, VIVA en Nickelodeon. Viacom merken worden wereldwijd in 34 talen bekeken door meer dan 600 miljoen huishoudens.