28. Mei 2014
MTV en MTV Mobile presenteren festivalagenda 2014

MTV en MTV Mobile presenteren festivalagenda 2014

Jongeren hoeven zich de komende maanden geen moment te vervelen. De jongerenmerken MTV en MTV Mobile organiseren deze zomer verschillende grote festivals en supporten daarnaast een breed scala aan muziekevents met interessante headliners.

Hiermee bieden ze hun fans de ultieme summer break van 2014. De in totaal 10 festivals gaan van dance tot hiphop en zijn te vinden in binnen- en buitenland. De festivalagenda van MTV bestaat onder meer uit Amsterdam Open Air, Isle of MTV, Tomorrowland en het MTV Mobile Beats Festival.

MTV: van Hardwell tot SKIP&DIE
MTV brengt als organisator het grootste Europese outdoor festival Isle of MTV op Malta met headliner DJ Hardwell. Als medeorganisator brengt het jongerenmerk het jaarlijkse zomerfestival Valtifest waarvoor iedereen traditiegetrouw alles uit de kast haalt om in een spectaculaire outfit voor de dag te komen. Dit jaar in het vorige week onthulde thema ‘De Zeven Zonden’. MTV is tevens medeorganisator van het tweedaagse festival Amsterdam Open Air, waar op de eigen ‘Open Air by MTV’-stage onder meer artiesten als SKIP&DIE, Hudson Mohawke en Tensnake staan. MTV houdt het echter niet alleen bij de eigen festivals, maar support ook verschillende events zoals de meest succesvolle hiphop- en clubavond ENCORE Festival, in de kop van Noord-Holland het Indian Summer Festival met optredens van ex-MTV Push Acts Tom Odell, Birdy en de Crystal Fighters en Tomorrowland waarbij MTV ook de exclusieve mediapartner is. Alle informatie over de MTV en MTV Presents festivals is te vinden via: http://www.mtv.nl/nieuws/51154-mtv-events

MTV Mobile’s ultieme zomerbeleving
MTV Mobile heeft op haar beurt een range aan vette festivals geselecteerd om jongeren de ultieme zomerbeleving te bieden. De provider of lifestyle geeft net als MTV toegang tot het Indian Summer Festival en het ENCORE Festival. Maar heeft daarnaast nog een aantal andere festivals op de agenda staan: Amsterdam live on stage, Smeerboel Festival en Valhalla Festival. Hoogtepunt is misschien wel het eigen MTV Mobile Beats Festival in Keulen met onder meer de Nederlandse DJ’s Chuckie en Martin Garrix. Meer informatie over de MTV Mobile festivals is te vinden via: https://www.facebook.com/MTVMobileNL

De gezamenlijk festivalagenda MTV en MTV Mobile voor de zomer van 2014:
7 en 8 juni Amsterdam Open Air
14 en 15 juni Indian Summer Festival
25 juni Isle of MTV (Malta)
18 – 20 juli en 25-27 juli Tomorrowland (BE)
26 juli Amsterdam Live on stage
16 augustus MTV Mobile Beats Festival (DE)
31 augustus Encore Festival
6 september Valtifest
13 september Smeerboel Festival
20 december Valhalla Festival

Uit de overvloed aan festivals hebben MTV en MTV Mobile deze zomer de festivals gekozen met de beste match met hun doelgroep en maakt juist deze toegankelijk voor fans. Kaarten worden via de Facebook site van MTV en MTV Mobile weggeven. Volg deze voor alle updates en acties rondom de festivals.

Nederland staat bekend om de bijzonder goede muziekcultuur waar we trots op zijn. De festivals zijn hier natuurlijk een belangrijk onderdeel van. Als MTV willen we onze fans geven wat ze willen; toegang tot de beste festivals en live muziek. We zijn dan ook trots op onze partnerships met Indian Summer Festival en ENCORE festival.” Maar ook de thuisblijvers hoeven niet te treuren. “Naast de festivals supporten we ook Nederlands talent met exclusieve MTV Presents showcases, die weer na het festivalseizoen starten. De thuisblijvers proberen we ook te pleasen; MTV doet full coverage van alle events,” vertelt Chereen Gayadin, Senior Music Programmer & Talent Relations MTV Nederland.

Over MTV
MTV Nederland is de Nederlandse versie van zender MTV en onderdeel van Viacom International Media Networks. MTV is het grootste en belangrijkste jeugd entertainmentmerk ter wereld. Met een wereldwijd bereik van meer dan een half miljard huishoudens, is MTV het culturele thuis van de millenniumgeneratie, muziekfans en artiesten, en een pionier in het creëren van innovatieve programmering voor jonge mensen. MTV weerspiegelt en creëert een popcultuur met haar bekroonde inhoud die is gebouwd rond fascinerende verhalen, muziekontdekkingen en activiteiten die worden overgebracht via TV, internet en mobiele communicatie. Buiten de Verenigde Staten maakt MTV deel uit van Viacom International Media Networks, een divisie van Viacom Inc. (NASDAQ: VIA, VIAB), een van ’s werelds toonaangevende bedenkers en uitvoerders van programmering en inhoud gebracht via alle mediaplatformen. Viacom biedt in Noord Europa 37 TV kanalen en meer dan 40 websites en heeft een totaalbereik van 62 miljoen huishoudens. Populaire zenders zijn o.a. MTV, Comedy Central, VIVA en Nickelodeon. Viacom merken worden wereldwijd in 34 talen bekeken door meer dan 600 miljoen huishoudens.